Territori Llobregat

Som Territori Llobregat!

El Territori Llobregat està format per 6 casals i assemblees de joves distribuïdes pel Baix Llobregat, concretament a Begues, Martorell, Sant Vicenç dels Horts, Gelida, Sant Andreu de la Barca i Corbera de Llobregat. Ens coordinem a través de reunions territorials per tal de compartir problemàtiques, recursos, bones pràctiques, generar xarxa de suport interterritorial i organitzar activitats conjuntes.

Activitats conjuntes

Del Llobregatassu a la tancada territorial

El Llobregatassu va ser una activitat intercasalera del sector Llobregat que es va celebrar de forma anual entre 2014 i 2018. 

Es tractava d’un acte gestionat pels diferents casals del territori on es programaven formacions, tallers i xerrades, així com música en directe i punxadiscos a les nits.

El Llobregatassu era una de les principals activitats de cohesió del territori i suposava la culminació de les reunions territorials que se celebraven al llarg del curs. Un cop finalitzada l’edició de 2018, els casals del territori van decidir qüestionar el sentit d’aquest acte, ja que havia deixat d’adaptar-se a les seves necessitats.

D’aquesta manera, es va substituir el Llobregatassu per la celebració de tancades territorials, espais formatius i de cohesió on els casals tenen un espai per compartir les seves experiències i inquietuds amb la resta del territori. Les tancades també funcionen com a reunions estratègiques on les casaleres poden decidir quin ha de ser futur immediat del territori.  

Al 2022 van decidir tornar a adaptar la dinàmica territorial, d’aquesta manera vam celebrar el Guateque del Llobre, una jornada de cohesió i festa que crea vincles i apropa els casals del territori. 

Lideratge i organització

L’òrgan encarregat del seguiment i la coordinació del Territori Llobregat és l’Equip Territorial (ET). Es tracta d’un espai format per persones dels diferents casals que ja tenen certa experiència associativa i que han decidit implicar-se en el lideratge del territori. L’ET del Llobregat es reuneix aproximadament cada quinze dies per tal d’establir i fer un seguiment de l’estratègia territorial. També s’encarrega de fer visites periòdiques als casals de base per tal de detectar quines són les seves necessitats i poder acompanyar-los de la millor manera en el seu desenvolupament com a entitat. Actualment l’ET del Llobregat la formen 3 casaleres, 1 persona tècnica i 1 referent del secretariat.