Territori Barcelonès

Som Territori Barcelonès!

El Territori Barcelonès engloba els casals i assemblees que es troben a les ciutats de Barcelona i Badalona. Actualment aquests són 17 situats en 6 districtes de la ciutat de Barcelona i dos a la ciutat de Badalona. Es un territori amb molta activitat i participació.

Els casals de la zona s’organitzen bàsicament per reunions de territori, trobant-se un cop per mes, (la tercera setmana de mes alternant dimecres i dijous) cada vegada en l’espai d’un casal diferent.

En cas necessari es creen comissions puntuals per abordar certs temes com les activitats de territori o continguts puntuals. Ara mateix hi ha dues comissions, la comissió protocol que està elaborant un protocol contra agressions per utilitzar en les activitats i moments de trobada intercasaleros del territori Barcelona i la comissió de La Mertxe que treballa en l’organització de la festa.

 

Activitats conjuntes

  • La Mertxe. És l’activitat per excel·lència del territori. Es tracta de la festa alternativa, participativa i autogestionada de les Festes Majors de la Mercè. En aquesta cada any es realitzen tallers, xerrades, activitats, dinar i concerts per a les joves de la ciutat.
  • Pulluli’s Fest. És un cap de setmana de cohesió entre casaleres de diferents casals.
  • Torneig esportiu. Jornades de promoció de l’esport i del joc en equip entre els casals de joves.
  • Tancada Territorial. Un cap de setmana al curs marxem representants de tots els casals i assemblees per treballar al voltant del projecte polític territorial. En aquest espai decidim el calendari de reunions, com ens coordinarem, les activitats que volem fer, el pla de treball territorial,
    detectem les necessitats col·lectives que tenim com a territori i el pressupost que necessitarem per fer allò que volem fer!
  • Dinar popular lliure i tropical. Esdeveniment que es realitza després de la reunió de tancament d’abans de l’estiu.

 

Lideratge i organització

La coordinació i seguiment del Territori està a càrrec de l’equip territorial (l’ET), format per persones de diferents casals que ja porten temps participant al territori. Aquest equip és canviant. Aquest any està format per tres noies, 2 nois i la tècnica territorial. L’ET es troben cada 15 dies i a
part d’organitzar el territori s’encarrega de fer visites per veure l’estat dels casals i oferir la seva ajuda; cada casal té una persona de l’ET com a referent. La part de suport tècnic s’encarrega la tècnica del territori.