Territori Barcelonès

Som Territori Barcelonès!

El Territori Barcelonès engloba els casals i assemblees que es troben a les ciutats de Barcelona i Badalona. Actualment són 19 casals federats, entre els quals n’hi ha 18 repartis en 6 districtes de la ciutat de Barcelona (Nou Barris, Eixample, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Sant Andreu) i un a la ciutat de Badalona. Es un territori amb molta activitat i participació.

Els casals de la zona s’organitzen bàsicament per reunions de territori, trobades mensuals on es reuneixen les representants de tots els casals de territori. Les reunions, organitzades un cop al mes en casals diferents, son espais de treball on es prenen decisions referents a aspectes relacionats amb el territori.

Alhora, és un espai de treball on es prenen decisions respecte a diferents aspectes del territori, es generen debats i s’intercanvien inquietuds i es comparteixen els diferents actes i esdeveniments de cadascun dels casals per tal de fomentar la participació en aquests. Així doncs, és un espai que vetlla per continuar lluitant per un oci transformador i per intercanviar maneres de fer dels diferents casals.

En cas que sigui necessari, en les reunions territorials es creen comissions puntuals per abordar temes concrets com són les activitats pròpies del territori o actes puntuals. La durada i intensitat d’aquestes comissions varia en funció dels objectius finals d’aquestes. Actualment hi ha dues comissions actives: la comissió de treball de La Mertxe, amb les subcomissions pertinents, la comissió de Cohesió i la comissió Jornades Esportives,

Activitats conjuntes

  • La Mertxe. És l’activitat per excel·lència del territori. Es tracta de la festa alternativa, participativa i autogestionada de les Festes Majors de la Mercè. En aquesta cada any es realitzen tallers, xerrades, activitats, dinar i concerts per a les joves de la ciutat.
  • Pulluli’s Fest. És un cap de setmana de cohesió entre casaleres de diferents casals.
  • Torneig esportiu. Jornades de promoció de l’esport i del joc en equip entre els casals de joves.
  • Tancada Territorial. Un cap de setmana al curs marxem representants de tots els casals i assemblees per treballar al voltant del projecte polític territorial. En aquest espai decidim el calendari de reunions, com ens coordinarem, les activitats que volem fer, el pla de treball territorial,
    detectem les necessitats col·lectives que tenim com a territori i el pressupost que necessitarem per fer allò que volem fer!
  • Dinar popular lliure i tropical. Esdeveniment que es realitza després de la reunió de tancament d’abans de l’estiu.

Lideratge i organització

La coordinació i seguiment del Territori està a càrrec de l’Equip Territorial (l’ET), format per persones de diferents casals que ja fa temps que participen al territori. Aquest equip és canviant. Enguany, l’ET està format per tres nois, una noia, una persona no binària i la tècnica territorial.

L’ET es troba cada dues setmanes i, més enllà d’organitzar el territori, s’encarrega de fer visites per veure l’estat dels casals i oferir la seva ajuda. D’aquesta manera, cada casal té com a referent una persona de l’ET a més de rebre el suport tècnic pertinent per part de  la tècnica del territori.