Guia per a la prevenció i abordatge de les violències masclistes i LGTBIfòbiques

Aquesta guia sorgeix de la necessitat de les entitats federades de Casals de Joves de Catalunya d’abordar les violències masclistes i LGTBIfòbiques, tant en la vessant de la prevenció i sensibilització com en la seva intervenció.

Precisament perquè som conscients que els diferents tipus de violències tenen moltes formes i orígens, sabem que les associacions i entitats juvenils reproduïm comportaments, conductes, actituds, manifestacions o tenim estructures organitzatives clarament patriarcals. 

Per tant, hem de reconèixer i responsabilitzar-nos de les nostres accions i les nostres omissions tant dins de la nostra entitat com en espais que compartim amb altres col·lectius. 

Creiem que cal crear consciència de la diversitat que ens envolta, saber qüestionar la societat patriarcal en la qual ens trobem, la qual reprodueix un sistema de desigualtats socials basades en el sexe, el gènere i l’orientació sexual i/o romàntica, entre altres. 

Us deixem aquesta guia per tal que pugueu elaborar els vostres propis protocols. I si voleu més informació, no dubteu en posar-vos en contacte amb la Comissió de Feminismes i LGTBI!