Contra l’ofensiva patriarcal i capitalista, desobediència feminista!

S’apropa el 8 de març i, com cada any, molts Casals dediquen la setmana sencera a la lluita feminista

Es realitzaran actes com el ja clàssic Cabaret lila del CJ Guineueta o les xerrades i passis de vídeo del CJ El Lokal. Actes que cada any són més i que, malauradament, cada any segueixen tenint tant o més sentit. Actes que en molts casos es decoren de bon humor, però que responen a un rerefons preocupant: la situació de desigualtat que encara avui les dones pateixen.

 

I és que els efectes de la crisi no són iguals per a tothom. Tot i que les dades del darrer trimestre del 2012 demostraven que, a Catalunya, el percentatge d’atur entre homes era més elevat que entre les dones (24,59% i 23,22% respectivament), aquesta dada no té res d’esperançador.

D’una banda, perquè l’elevat índex d’atur, sigui quin sigui el seu gènere, no és mai una bona notícia i, de l’altra, perquè resulta una dada esbiaixada, si tenim en compte que moltes dones desocupades no apareixen a les estadístiques per no ser comptades com a població activa (dones que no cobren atur ni opten a una feina remunerada).


Del total de la població activa encara, les dones segueixen ocupant un percentatge menor que els homes.

Però la cosa no acaba aquí. La lògica sexista no només es mesura amb la desigualtat en el treball d’homes i dones, sinó que la podem veure en molts altres àmbits. Les relacions de poder i d’opressió segueixen sumant víctimes, l’homofòbia segueix essent present a les aules i al carrer, les persones trans segueixen essent rebutjades i, a sobre, existeix cert emparament institucional de totes aquestes actituds.

Exemples com l’intent de canvi de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva, impulsat per Alberto Ruiz Gallardon, o les recents declaracions del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, en les quals afirmava que “el matrimoni homosexual no ha de tenir la mateixa protecció pública que el natural”, en són alguns exemples.

Així, ara més que mai, cal que fem sentir les nostres veus en contra del patriarcat. Perquè els feminisme ens allibera, ens veiem el 8 de març al carrer!

8 de març, 18:30


Pl Universitat, Barcelona