Acampades i concentracions arran del 15m

Casals de joves de catalunya en favor de les acampades i concentracions arran del 15m i en contra de l’actuació policial dels mossos d’esquadra

Avui a les 7 del matí la policia autonòmica dels Mossos d’Esquadra ha arribat a la pl Catalunya per desallotjar-la, de forma violenta i coordinada a les persones que, des del dia 15, estaven acampades i treballant per a la lluita contra el sistema capitalista i escassament democràtic.

 

Casals de Joves de Catalunya condemnem aquesta intervenció policial, que ha estat de desproporcionada violència, especialment davant el desconcert de les persones que, pacíficament, exercien el seu dret democràtic de reunió a la plaça pública. El resultat ha estat d’un centenar de persones ferides i una detinguda.

Les mobilitzacions arreu de Catalunya i l’Estat exercien els seus dret democràtics de reunió, de concentració i de discussió. La ciutadania havíem recuperant les places públiques com a espais de diàleg per a tota la societat on es debatien els conflictes polítics i socials causats per l’opressió generada pel sistema capitalista, que es trasllada en prioritzar els beneficis de pocs en compres del benestar dels i les ciutadanes. El debat generat aquests dies a la Pl Catalunya també girava a l’entorn de qüestionar un sistema democràtic insuficient.

 

El Govern hauria de facilitar el dret de reunió i concentració de les persones, en comptes de posar en perill la seva integritat.

 

Casals de Joves dóna suport a les acampades, cassolades i concentracions de les darreres setmanes i condemna ferament l’actuació que avui, a la pl Catalunya, han fet els Mossos d’Esquadra.

 

Recolzem i animem a participar a la marxa contra les retallades en sanitat, convocada aquesta tarda a les 17h a la Pl. Colón i que acabarà a les 19h a la Plaça Catalunya, on es farà una concentració per mostrar el rebuig davant del desallotjament policial i demanar la dismissió del conseller. A més, a les 21h, com cada dia hi haurà cassolada.