Carregant Esdeveniments

8M. Avui fem vaga!

Les joves omplim els carrers pel 8 de març.

Les joves estem patint ara més que mai l’estigmatització arrel de les protestes a favor de la llibertat d’expressió que hem viscut aquestes últimes setmanes arreu del territori català.

Ens assenyalen com a col·lectiu per criminalitzar-nos, per condemnar la suposada ”violència” amb la què ens fem sentir, però no es parla de les joves quan no podem permetren’s pagar un lloguer, per denunciar les precàries condicions en les que hem de treballar moltes de nosaltres o quan ens detenen per defensar el que és nostre. Clarament, qui guanya amb aquesta caça de bruixes és el sistema capitalista i patriarcal protegit per les institucions, que ens vol callades i submises.

També, a Madrid s’han prohibit les manifestacions i concentracions per motius de “salut pùblica”. Un any més es responsabilitza a les dones de la pandèmia de la covid-19. Però som les dones les que sostenim la vida. Abans i durant la pandèmia milers de dones han tenint cura de les persones vulnerables i dels serveis fonamentals.

Doncs sí, estem orgulloses d’estar presents més que mai a la lluita als carrers, estem orgulloses de portar la veu de la lluita antifeixista, antiracista i transfeminista.

Des de Casals de Joves volem donar suport a la vaga amb motiu del 8M, formem part de les dones organitzades de cada barri o poble que fan d’aquest dia un dia de lluita, un dia de visibilització, un dia de protesta on som nosaltres les protagonistes.

No ens rendirem, cada any reivindicarem la transformació col·lectiva tan necessària, des de la base. Avui les casaleres i les treballadores de la Federació fem vaga. Avui som als carrers.

Filtrar per