Al plat, posa-hi cap!

Campanya de plats reutilitzables MENT’JAM

Al plat, posa-hi cap!

 

Campanya de plats reutilitzables MENT’JAM

 

Els teus àpats et defineixen?

 

Els dinars populars són activitats freqüents als casals de joves i entitats juvenils. Però reflecteixen la nostra ideologia? Com ho podem fer perquè mostrin els nostres valors: la participació i la transformació social?

 

Les festes són moments de celebració molt importants per la nostra societat i, evidentment, també pels joves. Per desgràcia, acostumen a generar una gran quantitat de residus, molts dels quals són difícils de reciclar o minimitzar. És per això que la Federació de Casals de Joves mostrem la nostra preocupació per aconseguir reduir-ne els efectes negatius i així poder celebrar festes més sostenibles.

 

Així neix el nou recurs de la Campanya MENT’JAM: Al plat, posa-hi cap!: Eco Plats de polipropilè per reutilitzar tantes vegades com vulguem.

Al plat, posa-hi cap! vol donar visibilitat i contingut a la tasca dels casals de joves autogestionats en el marc de les activitats més lúdiques i festives així com recolzar els valors de participació i transformació social.

 

  • Cada casal de joves rebrà a la seva entitat un lot de plats de la campanya perquè la coneguin i els emprin a les activitat quotidianes.

 

  • Per les grans activitats de les entitats, la federació posarà en servei de préstec la resta de plats editats. Podran sol·licitar-los sempre que ho necessitin. Només cal demanar-los, recollir-los, usar-los, rentar-los i llestos!

 

  • El préstec es realitzarà mitjançant el banc de recursos de l’espai casalero.

 

Al plat, posa-hi cap! complementa els materials ja existents de la campanya MENT’JAM: una guia pràctica per tenir una bona relació amb el menjar, amb nosaltres i amb el món; els tríptics divulgatius i els davantals (http://espai.casaldejoves.org/recurs/mentjam/).

La Campanya Ment’jam reflexiona sobre què cal tenir en compte a l’hora de consumir un aliment:

 

  • Un origen lligat a la proximitat i la temporalitat (Km0 i de temporada).

 

  • El procés pel qual s’ha fet néixer i créixer (producció ecològica).

 

  • Unes condicions d’elaboració que afavoreixin els petits agricultors i que redueixin les emissions de CO2 associades al transport d’aliments.

 

  • Una comercialització que afavoreixi llocs de treball del sector primari i s’allunyi dels aliments modificats genèticament, de la producció intensiva que afavoreix les grans multinacionals i que genera una dependència del petroli dins la cadena alimentària.

 

Perquè “alimentació” és molt més que consumir un aliment! Es tracta de saber menjar, usar i comprar. I fent-ho sota criteris de justíciasocial i ecologia, no sols guanya la nostra butxaca, sinó també la nostra salut i el nostre planeta.

 

Els casals practiquem la consciència alimentària i la transformació social i ho fem amb#ACTITUDCASALERA!