Voleu coorganitzar i acollir un curs de dires casalero?

Des de l’ACJ us proposem coorganitzar un curs de dires a finals d’aquest any i subvencionat en gran part per la Federació

Com ja sabeu, portem 2 anys realitzant un curs de dires casalero organitzat per la Federació i que s’ha dut a terme amb gran èxit i amb molt bones valoracions. Tot i així, cada edició ha estat més difícil omplir inscripcions, sobretot aquest any, que el curs es va plantejar en unes dates i format diferent però no va tenir prou inscripcions per tirar endavant i finalment no es va poder fer el curs de dires a l’estiu.

El curs de dires casalero va subjecte a subvencions específiques que demanem per aquest projecte, per tant, si aquest any no es fa el curs en cap format probablement haguem de tornar aquesta subvenció. A més, és una oportunitat que perden les casaleres de poder-se titular en el lleure i fer-ho amb contingut i companyes casaleres. Així doncs…. des de l’Àrea Pedagògica i la Borsa de Formadores, hem valorat que prioritzem intentar fer el curs a finals d’any en un altre format si trobem l’encaix possible amb un Casal, abans de plantejar-nos tornar la subvenció.

La proposta que us fem és fer el curs de dires casalero territorial conjunt entre la Federació i el Casal, i que aquest casal el pugui acollir cap a finals d’any. Podria ser amb algun casal que anteriorment ja heu fet cursos, o algun altre casal que vegi que seria viable fer-ho.

 

Què suposa?

  • Programar el curs cap a final d’any o bé durant les vacances d’hivern (desembre-gener). El curs seria de caps de setmana sobretot, i amb alguns dies de les vacances d’hivern en format intensiu.
  • Poder fer ús de l’espai del Casal, que ha de ser prou ampli per fer sessions amb unes 20-25 persones i assegurar que puguem obrir l’espai en les dates del curs
  • Podrien fer el curs de director de lleure casalero persones del mateix casal i alhora persones d’altres casals.
  • Finançament d’una gran part del curs per part de l’Associació de Casals, fixant unes quotes per participants baixes que facin el curs sostenible amb el pressupost que teníem. L’ideal seria que el Casal o Casals de les participants pugueu aportar algo de diners per baixar encara més les quotes de les participants i que acabin sent simbòliques, de manera que facilitem molt la titulació de les joves.

 

Dit tot això, us demanem que parleu la proposta amb carinyo a les vostres gestores i que ens digueu alguna cosa abans que acabi setembre, ja que és un tema del qual depenen força diners i recursos de la Fede i també la tasca i tranquil·litat mental de tècniques i voluntàries que porten el projecte.

Si esteu mínimament interessades o teniu dubtes, podeu posar-vos en contacte amb les següents persones i mirarem de resoldre-ho:
– Agnès, tècnica pedagògica a.pedagogica@casalsdejoves.org i 722420759
– Pini, referent àrea pedagògica toni.pini@casalsdejoves.org i 722895327