Transfeminismes

Tema central de les VI Jornades de Lleure i Feminismes

 

El diumenge 13 de novembre tindrà lloc la sisena edició de les Jornades de Lleure i Feminismes al Casal de Joves del Guinardó Girapells (Barcelona) de 9.30h a 19h

 

Les Jornades de Lleure i Feminismes, que coorganitzem Casals de Joves de CatalunyaEscola Lliure El Sol i Esplais Catalans (ESPLAC), són un espai de trobada entre l’associacionisme educatiu i el moviment feminista i LGTBQ. Neixen fruit de la necessitat d’afrontar la qüestió sexista en els nostres espais de participació, ja que també a les associacions educatives es reprodueixen rols, dinàmiques i formes de relació sexistes.

 

Com veureu, aquest curs canvia de nom! En un inici, les jornades es deien de “lleure i sexisme”, però aquest any s’ha apostat per canviar-ho per “lleure i feminismes” perquè volem desestigmatitzar el concepte feminisme i volem acostar la perspectiva de gènere al món de l’associacionisme educatiu.

Les VI Jornades de Lleure i Feminismes giraran al voltant dels transfeminismes i tenen tres objectius fonamentals.

 

  • Reflexionar. Crear un espai de reflexió dins el món del lleure educatiu per aprofundir i qüestionar les identitats de gènere normatives.

 

  • Formar-nos. Volem que les persones que formen part de l’associacionisme educatiu (monitores, educadores, casaleres, activistes,…) reflexionin i remoguin consciències per poder transformar la societat en la que vivim.

 

  • Intercanviar experiències. Generar xarxa entre entitats, incorporar la perspectiva transfeminista en els diferents espais d’educació en el lleure (esplais, casals de joves, agrupaments,…) de forma transversal.

PROGRAMA

 

09:30h_ Inscripcions

 

10:00h_ Benvinguda a les VI Jornades de Lleure i Feminismes i dinàmica de presentació

 

10:40h_ Ponència a càrrec de la Miriam Solá

 

11:30h_ Tallers i experiències de matí

 

14:30h_ Pica-pica de tertúlia i dinar sota el braç (porta’t el dinar de casa)

 

16:00h_ Tallers i experiències de tarda

 

18:30h_ Espectacle-cabaret “La cultura del odio” i cloenda

Al següent enllaç hi trobareu el programa definitiu amb la descripció de cadascun dels tallers i experiències. Comptem amb la col·laboració d’entitats referents en el treball feminista i LGTBQ com Cúrcuma, Fil a l’agulla, Joves Trans de Barcelona, Gogara i Luciérnagas-Art en Acció, Trans Runner, Associació Candela, Transfamília i Nus Teatre.

 

Ens veiem a les jornades! Podeu utilitzar les etiquetes #JLLiF16 #Transfeminismes per seguir el que vagi passant per twitter.

 

Via www.esplac.cat