Seguim reivindicant la destranspatologització

Seguim reivindicant la destranspatologització

El proper 18 d’octubre ens unim a la celebració del Dia Internacional d’Acció per la Despatologizació Trans 2014. El lema de la convocatòria serà “Stop Trans Pathologization – Stop Pathologizing Gender Diversity in Childhood – For the Diversity of Gender Expressions and Identities”.

Els objectius principals de la campanya són la retirada de la categoria de “disfòria de gènere” / “trastorns de la identitat de gènere” dels catàlegs diagnòstics (DSM de l’American Psychiatric Association i CIE de l’Organització Mundial de la Salut), així com la lluita pels drets sanitaris de les persones trans. Per facilitar la cobertura pública de l’atenció sanitària trans-específica, Stop Trans-Pathologizing (STP en les sigles en anglès) proposa la inclusió d’una menció no patologitzant a la Classificació Internacional de les Malalties (CIM-11).

 

Des de l’any 2009, cada mes d’octubre, la Campanya STP convoca un Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans, amb manifestacions simultànies i altres activitats en diverses ciutats al món. Segons les dades del juliol de 2014 la Campanya compta amb l’adhesió de més de 380 grups, organitzacions i xarxes activistes d’Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia, Europa, Amèrica del Nord i Oceania.L’octubre de l’any passat van tenir lloc més de 100 accions per la destranspatologització a 49 ciutats de diferents continents, organitzades per grups i organitzacions activistes en el marc de la convocatòria de STP. A part de les mobilitzacions anuals a l’octubre, al llarg de l’any STP realitza activitats d’informació, difusió i reivindicació a favor de la despatologització trans.

 

Al nostre projecte defensem el dret de poder viure una sexualitat lliure i, per això ens fem nostra la lluita per la destranspatologització. Si tens qualsevol dubte sobre temes relacionats amb sexe, sexualitat, gènere o salut saps que pots contactar amb nosaltres i et farem arribar els nostres recursos. Per una sexualitat lliure, diem no a la transpatologització!