L’antifeixisme és cosa de totes!

El 12 d’octubre, res a celebrar

L’antifeixisme és cosa de totes! El 12 d’octubre, res a celebrar.

El 12 d’octubre, dia de la Hispanitat, es commemora l’inici de la colonització d’Amèrica l’any 1492 que amb el franquisme va adquirir molta més força per l’interès que tenia el règim feixista d’exaltar la colonització espanyola d’Amèrica.

Aquesta data, lluny de representar els pobles de l’Estat Espanyol, simbolitza l’exaltació de la guerra i del poder colonial. Fets que van significar segles d’espoli econòmic, l’explotació dels pobles indígenes i el genocidi de gran part d’ells, l’esclavatge i el racisme.

 

A més a més, grups nostàlgics franquistes s’apleguen als nostres carrers cada 12-O. Grups de tarannà clarament feixista surten al carrer per difondre el seu discurs d’odi amb total impunitat. Perquè, malauradament, polítics i institucions tenen una actitud totalment permissiva i col·laboracionista amb l’enaltiment del franquisme i el feixisme.

 

Els últims temps veiem amb preocupació un clar auge d’agressions feixistes als nostres carrers i lamentem i rebutgem la passivitat de totes les institucions. Però encara més que la repressió dels cossos policials recaigui sobre les antifeixistes.

 

Sabem que encara són accions molt minoritàries, però també sabem que el feixisme avança sinó se’l combat. Per això, cal aïllar i respondre com a societat i de forma implacable davant qualsevol mostra d’odi. Perquè el feixisme no el desperta ningú; el feixisme creix amb la impunitat, la complicitat, el silenci i la normalització. Per això, és imprescindible que la ultradreta no agafi ni un bri d’aire, que les seves actuacions no quedin impunes, que les seves agressions siguin respostes una a una.

 

No podem mirar cap a una altra banda. L’antifeixisme és cosa de totes! Perquè les que es manifesten avui són les mateixes formacions d’extrema dreta, partits polítics afins al moviment neonazi i feixista, que dies passats i dies futurs introdueixen discursos d’odi als nostres barris, amb el seu ideari islamofòbic, xenòfob i racista.

 

No passaran!

 

Convocatòries:

 

Casals de Joves ens sumem i cridem a la participació a les següents convocatòries: