És 8 de març i volem parlar de lluita!

És 8 de març i, de nou, des de Casals de Joves volem parlar de lluita

Volem parlar de feminismes i de la necessitat que com a joves tenim de replantejar i canviar el món que ens envolta.

 

Volem parlar de feina precària. De bretxa salarial, de conciliació laboral i familiar complexa (o impossible). De temporalitat i jornades parcials. De feminitazició de la pobresa.

 

Volem parlar de violència. De masclisme, però també de transfòbia. D’espais limitats a unes poques, on totes hi hauríem de participar i poder lluitar.

 

També parlarem d’abusos físics i emocionals a la feina i arreu. D’augment de les denúncies per violència de gènere, de tot un iceberg que ens sotmet i anul·la.

 

Volem parlar de racisme i hegemonia blanca, de la deconstrucció de privilegis i qüestionaments de poder. En la tasca per visibilitzar totes les lluites que ens envolten, no podem  parlar de feminisme sense parlar d’antiracisme.

 

Parlem també de purpelwashing. De nou, volem parlar de capital al servei del patriarcat. I de patriarcat al servei del capital.

 

En volem parlar ara, però la necessitat de parlar-ne seguirà existint si l’únic que fem és mobilitzar-nos el 8 de març. En seguirem parlant si no portem la lluita al dia a dia, si no ens formem i generem canvi de manera transversal.

 

Aquest 8 de març, Casals de Joves de Catalunya ens sumem a la vaga i convoquem a les diferents mobilitzacions d’arreu del territori. Farem vaga laboral, de consum i, sobretot de cures. I sortirem al carrer.

 

Però seguirem parlant de tot allò que no ens agrada. De tot allò que ens explota i precaritza tot l’any. Seguirem parlant, lluitant i, si fa falta, seguirem explotant si ens exploten.