Ens formem sobre joves, drogues i crisi

El passat dijous 24 d’abril, Casals de Joves vam assistir a les VII Jornades Cocaonline

Enguany les jornades, pensades com un espai per a professionals de l’àmbit dels consums de drogues, reflexionava sobre l’impacte de la crisi econòmica en la salut i els hàbits de consums dels i les joves. Pel Programa de Salut amb què comptem a la federació aquest és un camp d’especial importància.

La jornada es va dividir en tres grans blocs: el primer, una destacada conferència d’Elena Rodríguez (autora de l’informe Juventud en España 2012, del grup Sociológica Tres ) sobre l’impacte de la crisi en la salut dels joves, el segon consistia en una taula rodona amb una inusual metodologia (on el públic podia llençar preguntes i els ponents opinaven sobre lesaportacions dels altres) amb intervencions des del camp del periodisme, la psicologia i l’antropologia. A més, s’explicava com aquests àmbits aborden la tríada joves, crisi i salut. Un taller participatiu conduït per professionals de la Fundació Salut i Comunitat, sobre els concepte d’ètica i els valors dels professionals que treballen en drogues va posar el punt i final a les jornades.

 

De les intervencions s’extreu, a grans trets, que en el context general baixen tots els tipus de consums de drogues, que aquests es vinculen cada vegada més a escenaris d’oci, i que és una pràctica molt relacionada amb el moment vital de la joventut: es consumeix mentre s’és jove, i després ja es veurà…”

 

Com a grans conclusions d’aquesta edició en cal destacar l’increment d’hores que dediquen els joves les noves tecnologies. A més, cal subratllar que la classe social és un condicionant directe a l’hora de determinar, d’una banda el nivell d’estudis i, de l’altra, l’accés al món laboral del jovent català. En definitiva una jornada molt interessant, on hi van participar diferents treballadores de casals de joves. Un gran èxit de participació que recomanem per a futures edicions.