Dia mundial de la Salut Mental

El lema de la celebració d’enguany serà “Construïm una nova salut mental, ara sí”.

10 D’OCTUBRE: DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

A Catalunya la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental 2014 serà dissabte 11 d’octubre el Parc de l’Estació Vella d’Igualada. El lema de la celebració d’enguany serà“Construïm una nova salut mental, ara sí”.

El Dia Mundial de la Salut Mental és una iniciativa de la Federació Mundial per a la Salut Mental, emparada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). El propòsit de la diada és la promoció de la salut mental entre la població a través d’activitats a més de 100 països del món. Segons els objectius del moment cada any es dóna a aquesta celebració un caire diferent: més lúdica, que es potenciï l’intercanvi d’experiències o bé que fer èmfasi en la sensibilització social.

 

A Catalunya el Dia Mundial de la Salut Mental l’organitzen la Federació SMC i l’Associació per la rehabilitació del malalt mental de l’Anoia (ARMPA), amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada. L’ARMPA és una entitat sense afany de lucre que neix al 1998, quan un grup de familiars de persones amb trastorns mentals s’uneixen per la millora de la integració de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies. Els mou el propòsit d’orientar i donar suport a les famílies que, davant la malaltia mental, sovint es troben aïllades, confoses i amb una gran necessitat d’informació.

 

Els problemes de salut mental no són en cap cas aliens a la joventut, i és per aquest motiu que els i les joves hem de reivindicar la visibilitat i normalització en les malalties de salut mental per tal d’evitar les estigmatitzacions i l’aïllament de les persones que les pateixen. Els casals de joves, com espais oberts a tothom són escenaris idonis per a treballar el tema, i és per això que us animem a fer-ho o a sumar-vos a qualsevol de les accions que es duguin a terme a prop vostre.