“Desobeïm, trenquem fronteres!”

Ens adherim a la campanya “Casa nostra, casa vostra” i ens sumem al bloc desobedient sota el lema “Desobeïm, trenquem fronteres!”

Ens trobem  al carrer Fontanella amb Portal de l’Angel (al costat de l’edifici de la Telefònica) com a punt de trobada dins la manifestació.

Altre cop i com sempre, sols el poble salva el poble!La nostra ha estat sempre terra d’inclusió, però no podem oblidar que en molts moments també hem estat rebuts en altres terres. Convivim amb persones de la resta de l’Estat, d’europa i de la resta del món, persones de totes les cultures, de tots els països i de totes les creences.

Més de 290 milions de persones han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans, canvi climàtic i pobresa. Des de l’any 2000, i per culpa de les polítiques europees de blindatge de les seves fronteres, més de 32.000 persones han perdut la vida  intentant creuar el Mar Mediterrani, que s’ha convertit en un immens cementiri . 

Els estats membres de la Unió Europea, lluny d’oferir una solució a la situació, han restringit encara més el pas de les persones fins a tancar les fronteres i Europa s’ha consolidat com una gran fortalesa. N’entren amb comptagotes i qui ho aconsegueix ho fa jugant-s’hi la vida i buidant-se les butxaques en favor de les xarxes de tràfic de persones. Un cop arriben als nostres barris, pobles i ciutats, corren el perill dels CIE l’exclusió i el racisme. Aquestes polítiques de la UE incentiven la mortalitat i esborren del mapa les vies segures i legals. 

Per molt que s’apliquin mesures per frenar la immigració, les persones continuaran intentant arribar perquè els motius que les empenyen a fugir són molt més forts que els murs que es puguin trobar pel camí.

Cal assenyalar els culpables! Cal assenyalar al Govern Espanyol i al Govern de la Generalitat de Catalunya!

Cal assenyalar les empreses de la guerra i exigir l’eliminació de la llei d’estrangeria!.Aquest proper dissabte 18 de febrer sortim totes al carrer per dir ben fort: DESOBEÏM, TRENQUEM FRONTERES!

#TrenquemFronteres #18F

Manifest del bloc “Desobeïm, trenquem fronteres!” per la manifestació del 18F “Casa nostra, casa vostra“.