Els dubtes més freqüents del curs de dires

 • Perquè dieu curs de dires CASALERO? S’ha treballat per adaptar tots els continguts del curs a les necessitats casaleres. A més, l’equip de formació serà 100% casalero, totes elles formen part de la borsa de formadores de Casals de Joves!

 

 • Què farem al curs? Què aprendrem? Quines assignatures farem? El curs de dires casalero inclou assignatures com a: Tutoria, Contextualització social, Ideari, Planificació estratègica, Organització, Gestió de recursos, Lideratge, Gestió de conflictes, Salut Emocional, Participació, Pedagogia, Pedagogia de la salut (salut alimentària, drogues…), Comunicació, Habilitats comunicatives, Adolescents, Relleu, Relacions exteriors, Polítiques de joventut, Gènere, Decreixement i sostenibilitat, Interculturalitat, Legislació, Gestió i recursos laborals, Gestió comunitària (Models de gestió d’equipaments públics) i Presentació de Casals de Joves.

 

 • Perquè em serveix el títol de director de lleure en un casal de joves? Per tal d’adquirir eines i recursos per millorar la qualitat de la tasca que es realitza al Casal de Joves, treballant habilitats i coneixements tant per a la seva direcció, planificació, organització, gestió i avaluació, així com per a la seva representació interna i externa. Alhora també pretén desenvolupar tasques de coordinació i dinamització de grups i equips en projectes d’àmbit educatiu i associactiu dirigits a joves. Paral·lelament aquest curs també obre la porta al món laboral en la direcció d’activitats de lleure infantil i juvenil.

 

 • Puc fer el Curs de directora si no tinc el curs de monitora? Sí, s’hi pot accedir o bé acreditant titulació i experiència en educació o bé fent el Mòdul d’accés (Curs pont) al Curs de Directora. S’explicita en el següent dubte.
 • Es pot fer el CURS PONT sense tenir el curs de monis? Què és? Si, està just pensat per a aquest tipus de situacions. En cas de no disposar estudis d’educació finalitzats ni del curs de monitores, l’alternativa de via d’accés és realitzar el curs pont.

 

 • Quines formacions em permeten accedir directament al Curs de directora sense el Curs de Monitora? Compten com a estudis convalidables les titulacions de grau, diplomatura o llicenciatura en educació infantil, en educació primària, en educació social, en mestre d’educació infantil, en mestre d’educació primària, en pedagogia o en psicologia, o bé un cicle formatiu de grau superior d’educació infantil o d’integració social, o bé amb el màster de formació del professorat o el CAP o el Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport o amb el Màster en Psicopedagogia o amb la FP II de jardí d’Infància, o bé amb el títol de Tècnic Superior en Animació Sociocultural. O, per suposat, amb el titol del curs de monitor/a.

 

Qui ha de fer el mòdul d’accés?

El mòdul d’accés al curs de director/es és una proposta formativa feta a mida per a les persones que volen cursar el curs de director/es i que no hi poden accedir per cap d’aquestes vies:

– Via 1: tenir la titulació de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil

– Via 2: complir els següents dos requisits:

 • Tenir una titulació de grau, diplomatura o llicenciatura de l’àmbit educatiu (podeu consultar quines específicament al document informatiu del curs)
 • Acreditar 700 hores d’experiència.

 

Què és el mòdul d’accés?

El mòdul costa d’un total de 70 hores de formació dels següents mòduls del curs de monitora: Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil, Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure. Això és concreta de la següent manera:

 1. Formació presencial (60h)
 2. Activitats en línia (10h)

Superar el mòdul d’accés i obtenir el certificat d’aprofitament implica assistir a totes les sessions formatives sincròniques i obtenir l’avaluació favorable de totes les activitats realitzades en línia.

La no entrega de totes les activitats impossibilita finalitzar el mòdul d’accés i ser avaluat.

No cal realitzar les pràctiques de monitora, ja que quan es faci el curs de directora ja es faran les pràctiques i projecte.

Si es fan les 70 hores de formació del Mòdul d’accés, quan se superi el curs de directora automàticament s’obtindrà el títol de monitora i de directora de lleure.

Les sessions formatives es duen a terme dins d’un curs de monitor/es.

Preu del Mòdul d’accés: 155€/alumne

 

 • Puc convalidar el curs de moni si estic cursant la carrera d’educació? No, aquesta via d’accés només es contempla amb estudis finalitzats.

 

 • El curs de dires té límit de places? El curs de dires casalero té un límit de 23 participants. En cas que durant les preinscripcions se superin el número de places, es farà una selecció per tal d’assegurar el criteri de màxima diversitat de casals beneficiats del curs. Aquest procés es realitzarà amb la màxima transparència possible.

 

 • Què són les hores associatives? El curs Marta Mata Èxit (la modalitat de curs de Directora de Lleure de Casals de Joves) contemplen com a mínim 8h de Formació Associativa. Aquestes són unes hores que enlloc de fer en hores de formació durant el curs, es poden fer participant de jornades de formació organitzades per la Federació de Casals de Joves o a través de formacions als casals.

 

 • El podré pagar a “plaços”? Es podrà pagar en còmodes plaços, en quan s’obri el termini de pagaments us explicarem com fer-ho. Si teniu més dubtes o algun cas concret podeu posar-vos en contacte a secretariat@casalsdejoves.org

 

 • Si em pogués estalviar el cost seria fantàstic! Cal tenir en compte que el curs està subvencionat en part per Casals de Joves per a les casaleres. Si tot i així alguna persona no pot assumir, de cap de les maneres, aquest cost, pot posar-se en contacte amb secretariat@casalsdejoves.org

 

Si tens més dubtes pots posar-te en contacte amb nosaltres. Per a dubtes econòmics secretariat@casalsdejoves.org i per dubtes amb inscripcions, continguts o aspectes més logístics a.pedagogica@casalsdejoves.org