8 març: Si et volen explotar, explota!

Aquest 8 de març de 2020 Casals de Joves no callem davant aquest sistema que ens oprimeix  com a dones i com a joves.

No callem, ni callarem  davant la precarització de la vida que patim per ser joves i de classe obrera. No callem, ni callarem  davant l’augment d’abusos sexuals en tota la comunitat i tampoc callem davant les obligacions sistemàtiques, morals i patriarcals que ens imposen.

 

No callem, ni mai callarem davant l’administració i les institucions que mitjançant la injustícia patriarcal perpetuen la violència masclista potenciant els arguments de l’extrema dreta que protegeixen l’agressor, però no la víctima.

 

Lluitem dia a dia per deslliurar-nos de totes les actituds de merda amb les que ens han adoctrinat.  Estem en procés de construir espais feministes on les protagonistes som nosaltres, des de la base, la construcció i la transformació col·lectiva amb i per les joves del barris.

 

Des de Casals de Joves volem reivindicar-nos com a dones i com a joves i trencar amb la mirada adultista de que les joves som una generació única i homogènia, al contrari, generem la nostra mirada feminista a traves d’una identitat col·lectiva que es construeix a través de pràctiques plurals.

 

Per tot això, el proper 8 de març sortim al carrer amb les nostres companyes perquè no callem, ni callarem mai, sortirem per les nostres predecessores feministes que gràcies a la seva lluita, nosaltres estem aquí. Però sortirem també per totes aquelles dones que no ho poden fer, per totes aquelles que estan cuidant d’alguna persona gran o criatura, realitzant el treball invisible que sosté la vida. Sortirem per totes aquelles que no tenen contracte i sobreviuen en condicions d’extrema precarietat sense poder exercir els seus drets, sortirem per les que no tenen papers i sobreviuen en la fugacitat i la inseguretat límit, sortirem per les víctimes de la violència sexual a les quals l’administració patriarcal ha negat el dret de poder circular per l’espai públic amb seguretat. Per nosaltres i per totes elles sortirem al carrer.

 

Les casaleres lluitem i lluitarem com sempre ho hem fet i no només per aquest 8M, sinó durant tot l’any per reivindicar el nostre dret a la vida, la llibertat, la seguretat i la igualtat real. Lluitarem per denunciar cada agressió en els nostres espais, per fer pedagogia (o no) amb els que ens envolten, per empoderar-nos amb l’autodefensa i per un feminisme interseccional que ampli la seva perspectiva transformadora i combativa a totes les opressions que pateixen les persones per raó de gènere, sexe, orientació sexual, cultura, raça, religió o classe.

 

Juntes i diverses per una vida digna