28J – Alliberem-nos!

Fa 50 anys que una revolta va visibilitzar les reivindicacions i el moviment de persones amb gèneres, sexualitats i relacions afectives diverses.

El col·lectiu LGBTQ va unir forces per fer-se visible i alçar les veus davant les repressions i la violència sofertes constantment.

 

Sylvia Rivera i Marsha P. Johnson van ser dues de les veus que van trencar el silenci i van liderar la revolta antirepressiva. Aquell 28 de juny de 1969, el bar Stonewall es va convertir en una icona per al col·lectiu LGBTQ. La rebel·lió contra la violència policial va generar un moviment de resistència a nivell internacional.

 

El dia de l’orgull no va néixer per necessitat de celebrar les dissidències afectivo-sexuals, sinó com a una reclamació de drets pel fet d’existir, sense ser objecte de persecució, repressió ni violència.

 

Amb el pas dels anys, malauradament, aquesta lluita s’ha frivolitzat i comercialitzat. Com passa amb tantes altres lluites i reivindicacions, el sector empresarial ha aprofitat les opressions d’unes quantes pel seu propi benefici. Avui en dia, el pinkwashing és una realitat estesa arreu.

 

Des de Casals de Joves volem posicionar-nos, com ho fem sempre. I de manera unitària volem una societat feminista, antifeixista i antiracista. Lliure de transfòbia, bifòbia, lesbòfobia i homofòbia. Lliure de capitalisme i opressions. És per això que convoquem a totes les casaleres a les manifestacions i actes organitzats arreu del territori. Sortim al carrer i seguim-lo fent nostre, seguim explorant i seguim lluitant pels drets de totes, pel respecte a la nostra existència!

 

28J autònom: http://twitter.com/28jautonom