27S Ens sumem a la Vaga pel Clima!

La Federació de Casals de Joves es suma a la Vaga pel Clima del 27 de setembreconvocada per Fridays for Future

La Federació de Casals de Joves es suma a la Vaga pel Clima del 27 de setembre convocada per Fridays for Future. El model de producció i consum actual ha demostrat ser inadequat per a satisfer les necessitats bàsiques de moltes persones, posa en risc la nostra supervivència i impacta de manera injusta especialment a les poblacions més pobres i vulnerables del món. Però canviar el nostre model de consum a escala individual no és suficient.

 

Demanen que es declari de manera immediata l’emergència climàtica i es prenguin les mesures concretes necessàries per reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d’efecte hivernacle, en línia amb el que estableix la ciència i sota criteris de justícia climàtica.

 

Les institucions, els Estats i les empreses han d’escoltar a la ciutadania i a les organitzacions que exigeixen un nou model socioecològic que no comprometi la supervivència de la vida tal com la coneixem.

 

No respondre amb suficient contundènciaa l’Emergència Climàtica suposarà la mort i l’augment de la pobresa extrema per a milions de persones, a més a més de l’extinció de moltes espècies i, fins i tot, d’ecosistemes complets. Els recents informes sobre l’estat de la biodiversitat de l’IPBES (Plataforma Intergovernamental de Biodiversitat i Serveis Ecosistèmics) assenyalen que prop d’un milió d’espècies entre animals i plantes es troben a la vora de l’extinció com a conseqüència de les activitats humanes.

 

Com a Federació hem decidit tancar l’oficina i sumar-nos a la vaga!

 

Us encoratgem a unir-vos a les diferents mobilitzacions previstes: vaga estudiantil; vaga de consum per a construir estratègies de consum alternatiu i la manifestació general del divendres 27 de setembre. Si voleu unir-vos com a Casal podeu fer-ho aquí.

 

Teniu més informació a fridaysforfuture.org