26 d’abril. Dia de la Visibilitat Lèsbica

Aquest 26 d’Abril des de Casals de Joves volem sumar-nos a reivindicar aquest dia de la visibilitat lèsbica i compartir amb les nostres companyes bolleres les reivindicacions que totes perseguim.

Aquest 26 d’Abril des de Casals de Joves volem sumar-nos a reivindicar aquest dia de la visibilitat lèsbica i compartir amb les nostres companyes bolleres les reivindicacions que totes perseguim. Perquè volem un món lliure en el que cadascuna de nosaltres expressi el seu amor i la seva sexualitat com li surti del cucu.  (o com vulgui i desitji)

 

Les lesbianes s’exposen a una doble discriminació: per ser llegides  com a dones i per la seva condició de lesbianes. Visibilitzar-se com a lesbiana o bisexual encara avui dia, està acompanyat de prejudicis, rebuig i agressions físiques i psicològiques. Les denúncies per agressions lesbofòbiques continuen estant a l’ordre del dia dels medis de comunicació i dels moviments en defensa dels drets de les persones LGTBI.

És fonamental prioritzar en les agendes polítiques aquesta lluita i combatre totes juntes pels nostres drets i visibilitzar una realitat que genera desigualtat, opressió i damnifica enormement el benestar de les persones. És imprescindible visibilitzar i alçar la veu davant d’aquest fenomen i acabar amb el silenci i la ignorància que promou un sistema cisheteronormatiu dèspota que encara gaudeix de l’hegemonia social.

 

Aprofitem i fem especial èmfasis a les formes d’autoritarisme i feixisme creixent que s’estan consolidant social i políticament i senyalem la seva lamentable estratègia d’alterar el significat de les expressions, paraules, sentiments i emocions per intentar eliminar els drets aconseguits als últims anys.  Ho hem vist clar en la creació que han fet “d’ideologia de gènere” i l’infamia del que ho han envoltat.

 

És per aquest motiu que des de Casals de Joves ens alcem un cop més per denunciar les injustícies i el privilegis que imperen al nostre voltant i trenquem un cop més amb la mirada que se’ns imposa a les joves,  d’ésser una generació amnèsica i pasiva, tot el contrari, en una època de màxima atomització social, les joves ens organitzem, ens mobilitzem i actuem.

 

#OrgulloTortillero #CasaleraTortillera