14F, el patriarcat avança si no se’l combat!

Any rere any, per moltes campanyes i moltes formacions feministes que fem, per molt que avancem, ens seguim trobant davant el 14 de febrer.

I el patriarcat, de la mà del capital (així com passa amb el racisme i feixisme), avança si no se’l combat!

És per això que no ens cansem d’insistir, de manifestar-nos ni d’explicar les vegades faci falta que l’amor romàntic és un mite. Que ens el segueixen venent com una utopia desitjable que val la pena en si mateixa, però que pel camí ens farà passar per dificultats, per situacions doloroses i per les que haurem de renunciar a certes coses, al que som, per tal d’arribar-hi.

Ens segueixen intentant vendre que per ser felices hem de tenir parella (si és heterosexual, millor), ens hem de sentir còmodes amb el nostre sexe (i la nostra expressió i identitat de gènere hi han de ser acords, segons els cànons imposats). Hem de comprar una rosa, una joia, entrades pel cinema o un pack “hotelito rural”.

«Desmuntem l’amor romàntic» vol sacsejar i repensar com vivim l’amor. Que personalment i col·lectivament siguem conscients de, fins a quin punt, la construcció social de l’amor impregna les nostres vides. I, per això, volem desmuntar 5 mites